Advocaat zoeken

Snel contact met een geschikte advocaat met onze handige tool

✓ Lokale advocatenkantoren
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Vergelijk vrijblijvend 3 advocaten & bespaar tot 40%
Vul het formulier in en wij introduceren jou vrijblijvend aan advocaten uit jouw regio. Meer informatie nodig? Lees dan even verder. We hebben alle info voor jou op een rijtje gezet. Dan beantwoorden wij zo snel mogelijk jouw vragen over het zoeken van de juiste advocaat.

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

Afhandeling was persoonlijk

22 april 2024

Iedere stap werd kritisch gefundeerd in de rechtbank. Daarom zeer tevreden met de begeleiding.

- Wouter Blom

De perfecte match

17 april 2024

Via Advocaatkaart de keuze kunnen maken uit enkele offertes. Vanuit hier het perfecte bedrijf kunnen vinden voor onze klus. Ontzettend bedankt!

- Jelle van den Broek

Beste raadsman van Nederland

12 april 2024

Klikte onmiddellijk fijn en heb samen met mijn raadsman een klinkende overwinning behaald.

- Brenda Postma

Vliegensvlug een kundige prof

4 april 2024

Na de offertes direct de juiste keuze kunnen maken. Gesprek volgde snel.

- Sharon Dijkstra

Echtscheiding goed begeleid

27 maart 2024

Ingewikkelde schikking top afgehandeld door raadsman. Dank u wel!

- Ilse van den Heuvel

Simpelweg goed

18 maart 2024

Fantastische raadsman, zoals ik had vermoed.

- Astrid van Dam

Doorlopend bereikbaar voor aanvragen

14 maart 2024

Prima bereikbare raadsman gekregen, zeer content.

- Jeffrey Smits

Erg tevreden

9 maart 2024

Erg tevreden over het bedrijf dat ik heb gevonden via een offerte van Advocaatkaart. Heel prettige samenwerking ervaren.

- Eric Smit

Begeleiding was persoonlijk

2 maart 2024

Juridische taal helder vertaald in het traject. Hierdoor zeer tevreden met de afhandeling.

- Maartje van Veen

4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 122 reviews)
korvr advocaten advocaat scheiden - letselschade - letseladvocaat - ontslag aanvechten - Personen- en Familierecht - Arbeidsrecht - Huur, Verhuur en Vastgoed - Strafrecht - Letselschade - Ondernemingsrecht - Civielrecht - Sociaal zekerheidsrecht
advocaten waterland adviesgroep experts in nederlands recht
internationaal recht advocaten internationaal juridisch
de vries advocatenkantoor
Juridisch adviseurs jouwrecht advocaten recht
Advocaat advocatenkantoor jurist juridisch advocaten Advovacol
Dolfsen advocaten en juristen specialisten

Een betaalbare advocaat zoeken middels 3 offertes

Het oplossen van een conflict bij jou op het werk, in de familie of in de buurt zal een stuk makkelijker zijn met tussenkomst van een advocaat. Het is wenselijk om een oplossing te vinden wanneer je je in een conflict bevindt. Wanneer je geen actie onderneemt loopt het conflict alleen maar verder uit de hand.

Door een advocaat te zoeken is het een stuk makkelijker om je bij te laten staan. Dit is namelijk dé persoon die alles af weet van de juridische zaken op dat specifieke gebied. Hij of zij zorgt er daarnaast voor dat beide partijen samen tot een wenselijke oplossing kunnen komen. Laten we eens kijken wat er komt kijken bij het zoeken advocaat.

Advocaat zoeken

Wanneer een advocaat zoeken?

Je vraagt je mogelijk af wanneer het nu eigenlijk een goed moment is om een advocaat in te schakelen. Om deze vraag te beantwoorden is het van belang om te bekijken waarmee de advocaat je kan helpen. Eigenlijk is het de persoon die je kan bijstaan ten tijde van het laten voorkomen van een bepaalde zaak, bijvoorbeeld wanneer er een rechter komt kijken bij het geschil of wanneer je juridisch advies nodig hebt bij een conflict. De advocaat helpt je met inzien wat er haalbaar is in jouw situatie. Voor alle soorten conflicten is dit de uitgelezen persoon die aan jouw zijde kan staan. Door het grote aanbod en de lage tarieven kan een advocaat een prima keuze zijn om in te schakelen.

Ook voor een onderneming komt het nog wel eens voor dat er een jurist aan te pas kan komen bij bepaalde werkzaamheden. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat er bijvoorbeeld een overname op het spel staat of dat er sprake is van een arbeidsconflict. Alle soorten bedrijven zullen hier ooit wel eens mee te maken krijgen, advies op maat kan dan ook wel erg van pas komen. Ook particulieren en normale burgers zullen dankzij de werkzaamheden van een advocaat in staat zijn om juridisch ingedekt te zijn. Enkele bekende soorten conflicten die er vaak kunnen ontstaan in de particuliere sfeer: ruzies over de erfgrens, geschillen in familieverband of conflicten over achterstallig loon.

Een advocaat vinden– verschil met een mediator

Het is belangrijk dat je het verschil weet tussen een advocaat en een mediator. Veel mensen denken ten onrechte dat deze mensen eigenlijk dezelfde taak op zich nemen. Dit is slechts ten dele waar. De advocaat staat namelijk altijd aan de zijde van de cliënt. Deze zal dus altijd alles door de ogen van de cliënt bekijken. Door deze partijdigheid zul je er in sommige zaken beter vanaf komen dan de partij aan de andere kant van de tafel. De mediator daarentegen zal juist zorgen voor een algemene oplossing, dit kan dus alleen bij de conflicten die nog niet dusdanig uit de hand zijn gelopen. Het zal dan ook een beetje afhangen van hoe goed jij nog met de andere partij op kan schieten. Let hier dus op bij het zoeken naar een advocaat voor jouw geschil.

Op zoek naar een vakkundige advocaat? Laat ons helpen!

jurist zoeken

Vergelijk de laagste advocaat kosten – de juiste advocaat vinden

Ook een advocaat aan het zoeken? We kunnen veel redenen geven waarom je de kosten voor een advocaat zal moeten vergelijken bij het zoeken naar een advocaat. Door de vraag te stellen wat je kwijt zal zijn voor de zaak zul je veel beter een beeld kunnen vormen over het totaalplaatje voor de juridische bijstand. Wanneer je op zoek gaat naar een betrouwbaar kantoor met een snelle service zal je zo ook veel makkelijker bij een geschikte kandidaat uitkomen. Door te vergelijken is het een stuk makkelijker om onderscheid te maken tussen goede en slechte keuzes. De advocaat is namelijk wel een partij die over voldoende kennis en expertise moet beschikken wil hij of zij jou kunnen helpen.

Wat is het uurtarief van een advocaat?

In de meeste gevallen moet je voor een advocaat nodig een bepaald uurtarief rekenen. Dit uurtarief zal uiteraard afhangen van de soort persoon die er nodig is voor dat specifieke geschil. Echter is het vaak wel zo dat je in ieder geval uit zal komen bij een uurloon van minimaal €100 euro. Dit is uiteraard geen laag bedrag, echter krijg je er wel goed advies voor terug. In dit voorbeeld zijn we uitgegaan van het standaard uurloon van de advocaten. De totaalprijs hangt dan ook voor het grootste gedeelte af van de mate van expertise die jij graag terug wilt zien in dat advies. Een advocaat die echt ontzettend veel ervaring en kennis heeft op bijvoorbeeld het gebied van arbeidsconflicten zal vaak toch een hoger uurloon hanteren dan de mensen die pas net op de markt zijn. Als je graag in contact wilt komen met een goedkope advocaat dan zou je altijd naar een van deze starters kunnen zoeken. Deze zijn vaak goedkoper dan de advocaten die al een lange bestaansgeschiedenis hebben in de juridische wereld.

Ook heb je nog een alternatief waar je uit kunt kiezen, het is namelijk ook altijd een optie om een bepaalde prijs af te spreken voor een specifieke werkzaamheid. Zo bijvoorbeeld mogelijk om een prijs af te spreken voor de kosten die komen kijken bij een echtscheiding, de meeste advocaten zullen wel een dergelijke optie aanbieden. Het voordeel is dat de prijzen hiervoor net even wat lager liggen dan gemiddeld. Dit maakt het dan ook mogelijk om erg veel geld te besparen op de algemene en veelvoorkomende juridische zaken. Wij geven als tip om gebruik te maken van onze 3 offertes, hiermee zal je gelijk kunnen zien welke bedrijven er in staat zijn om je te helpen bij je zaak.

Een advocaat zoeken – tips voor het zoeken

Wanneer je op zoek gaat naar een advocaat dan hebben wij een paar tips voor je om jouw zoektocht wat makkelijker te maken. Als eerste is het van belang dat er gekeken wordt naar de soorten taken die je wilt laten verrichten door de advocaat. Zo zijn er speciale advocaten die gericht zijn op bijvoorbeeld echtscheidingen. Wil je bijvoorbeeld alleen samen met de andere partij om de tafel gaan zitten om de zaak te bespreken of moet er ook daadwerkelijk een echtscheidingsconvenant komen.

In de aanvraag voor de offerte is het belangrijk dat men een duidelijk beeld schetst van wat er voor uitkomst wordt gewenst in die zaak. Wanneer je specifiek bent is het namelijk een stuk makkelijker om uit te komen bij een advocaat die je kan helpen voor jouw juridische advies. Bespreek wat voor soort uitkomst je voor ogen hebt en leg voor hoe het nu eigenlijk zit. Dit kan namelijk allemaal van belang zijn voor het proces en voor het onderhandelen over een bepaalde uitkomst.

Na deze stap hoef je alleen nog maar een kennismakingsgesprek in te plannen met de advocaat. Voor de meeste mensen zal zo’n gesprek veel inzichten kunnen bieden, het gesprek is er namelijk om jou de persoon achter de offerte te laten zien. Middels het gesprek is het mogelijk om te zien of je wel een bepaalde klik hebt met de advocaat. Vraag tijdens het kennismakingsgesprek wat hij of zij kan doen om het conflict ten einde te brengen. Ook kan je gelijk de advocaat vragen wat voor kosten er verbonden zitten aan het verrichten van die juridische werkzaamheden. Dit geeft gelijk een goed beeld voor wat je kan verwachten voor advocaat zoeken. Ben je op zoek naar een geschikte advocaat? Vraag vandaag nog via ons 3 offertes aan!

Ontvang direct vrijblijvende offertes van advocatenkantoren

Veelgestelde vragen over het zoeken naar een advocaat

Over het algemeen zul je altijd een kleine periode hebben waarin de advocaat jouw situatie eerst even beter moet leren kennen. Je zult er zelf ook gebaat bij zijn om even persoonlijk kennis te maken. We raden daarom ook af om zeker een week uit te trekken voor de zoektocht naar een advocaat. Afhankelijk van de drukte bij de betreffende advocaat, kun je vaak binnen enkele dagen al terecht.

Overstappen van advocaat is over het algemeen geen probleem. Ga wel even na wat de of er binnen een overeenkomst sprake is van een opzegtermijn met je bestaande advocaat. Vraag vervolgens aan je vorige advocaat of hij het dossier van jouw situatie kan overdragen aan jou of aan je nieuwe advocaat.

advocaatkaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle advocatenkantoren in Nederland. Wij zien welke advocatenkantoren beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie advocatenkantoren waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van advocatenkantoren uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!