Echtscheidingsadvocaat

Snel contact met een geschikte echtscheidingsadvocaat met onze handige tool

✓ Lokale advocatenkantoren
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Vergelijk vrijblijvend 3 echtscheidingsadvocaten & bespaar tot 40%
Vul het formulier in en wij introduceren jou vrijblijvend aan echtscheidingsadvocaten uit jouw regio. Meer informatie nodig? Lees dan even verder. We hebben alle info voor jou op een rijtje gezet. Dan beantwoorden wij zo snel mogelijk jouw vragen over het zoeken van de juiste echtscheidingsadvocaat.

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

Dit werkt fijn

19 mei 2023

Een erg prettig systeem dit. Ik keek eerst vaker via google maps, maar daar kun je ook niet van op aan en kost het enorm veel tijd om ze allemaal af te mailen. Advocaatkaart heeft er wel voor gezorgd dat die hele zoektocht overbodig is.

- Marleen Smit

Voortreffelijke match

8 mei 2023

Via Advocaatkaart de optie gehad uit enkele offertes. Vanuit hier het ideale bedrijf benadert voor onze klus. Ontzettend bedankt!

- Jessica Kuiper

Afhandeling was persoonlijk

4 mei 2023

Juridische woordgebruik glashelder vertaald in het geding. Erg tevreden met het traject.

- Marjolein Kramer

Ideale match

29 april 2023

Via Advocaatkaart de keuze kunnen maken uit enkele offertes. Vanuit hier het perfecte bedrijf kunnen vinden voor onze klus. Vriendelijk bedankt!

- Barbara Smits

Gevonden via forum

22 april 2023

Door een forum hier beland. Blij met de offerte die ik heb ontvangen. Afgelopen en uit met de zoektocht

- Paulus Jansen

Echtscheidingsconvenant afgehandeld

16 april 2023

Convenant was zo geregeld. Super!

- Willem van Dongen

Prettige service

8 april 2023

Voor ons bedrijf willen we zoeken naar een bedrijf dat professionals aanbiedt. Een simpele zoekopdracht in google leverde deze pagina op. We zijn erg te spreken over het tempo waarmee we de offerte ontvingen en hebben een professional gevonden die past binnen ons bedrijf. Super bedankt Advocaatkaart!

- Annemieke de Lange

Had dit veel sneller moeten doen

1 april 2023

Na allereerst zelfstandig gezocht te hebben en veel centen kwijt te zijn geraakt aan een goedkope raadsman, heb ik via advocaatkaart een topper aan de haak geslagen. Had ik veel eerder moeten doen.

- René van Beek

Via Via maar dan beter

24 maart 2023

Voor ons bedrijf zijn we redelijk actief op websites als linkedin. Allereerst ons eigen netwerk gevraagd voor tips, maar daar kwamen eigenlijk geen bedrijven uit waar wij een goed gevoel bij hadden. Iemand tipte ons ook op advocaatkaart.nl en hier zijn we dan ook direct geslaagd.

- Pascal Postma

4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 107 reviews)
korvr advocaten advocaat scheiden - letselschade - letseladvocaat - ontslag aanvechten - Personen- en Familierecht - Arbeidsrecht - Huur, Verhuur en Vastgoed - Strafrecht - Letselschade - Ondernemingsrecht - Civielrecht - Sociaal zekerheidsrecht
advocaten waterland adviesgroep experts in nederlands recht
internationaal recht advocaten internationaal juridisch
de vries advocatenkantoor
Juridisch adviseurs jouwrecht advocaten recht
Advocaat advocatenkantoor jurist juridisch advocaten Advovacol
Dolfsen advocaten en juristen specialisten

Vind de beste echtscheidingsadvocaat

Een scheiding is niet bepaald iets wat je in gedachten had ten tijde op het moment van het afleggen van de trouwbelofte, maar soms is het wel de enige oplossing. De meeste mensen willen dan ook snel een punt achter de relatie kunnen zetten, zonder dat dit uit zal lopen tot een echte vechtscheiding.

Het zoeken naar een echtscheidingsadvocaat is een goede manier om dit ook te bereiken, deze zorgt er namelijk voor dat je een echtscheiding plaats kan laten vinden samen met jouw partner. Wij laten je in dit artikel zien waar er aan gedacht moet worden bij een echtscheiding aanvragen door middel van een advocaat.

echtscheidingsadvocaat zoeken

Wanneer een echtscheidingsadvocaat zoeken

Je zult misschien op een dusdanig punt belandt zijn dat het toch wel handig is om op zoek te gaan naar een scheidingsadvocaat om de echtscheiding te regelen. De advocaat zal de persoon zijn die de beide partijen kan helpen om toch een bepaalde oplossing voor te stellen. Zo zorgt hij er onder andere voor dat er een echtscheidingsconvenant zal komen voor het vermogen of voor de kinderen. Maar hij zorgt er voor dat iedereen toch nog op een enigszins beschaafde manier met elkaar om tafel kan zitten om het probleem op te lossen. Er zijn een hoop mensen die scheiden tegenwoordig, middels een advocaat zal dit een stuk makkelijker en minder stressvol zijn. Dankzij de ondersteuning kom je samen met je aanstaande ex partner tot een goede afsluiting van deze relatief zware periode. Er komt immers een hoop kijken bij een scheiding, het opstellen van een echtscheidingsconvenant is dan ook al een erg goede stap om te zetten. Voor de kinderen zal dit ook wel erg prettig zijn, bij een echtscheidingsadvocaat is het namelijk mogelijk om snel de relatie achter de rug te hebben.

Je kunt het eigenlijk ook wel zo zien: wanneer je een echtscheiding wilt aanvragen waarmee je elkaar nog wel op een vriendelijke manier benadert om tot een oplossing te komen dan is het zoeken van een echtscheidingsadvocaat een goede keuze. Dit is uitermate handig voor de mensen die de relatie willen eindigen maar die nog wel een convenant willen opstellen.

Hulp nodig van een echtscheidingsadvocaat? Laat ons je bijstaan

Zoeken naar een scheidingsadvocaat voor een scheiding

Wanneer je graag het proces van de echtscheiding in gang wilt zetten met tussenkomst van de advocaat dan zijn er nog wel enkele aandachtspunten die je in het achterhoofd moet houden. Zo is het belangrijk om wel te weten wat voor soort uitkomst van het convenant jij voor ogen hebt. Hierbij kan je denken aan hoe je de goederen wilt verdelen binnen het huishouden of aan de soorten financiën die toekomen aan de kinderen. Een advocaat zal ervoor zorgen dat jij zo goed mogelijk uit dit proces zal komen, hij staat dan ook aan jouw kant. De advocaat die zich in het specifiek richt op de familierechtelijke zaken bekijkt hoe er op een effectieve manier kan worden gekeken naar bijvoorbeeld de kinderen. Dit advies is wel zo prettig voor bij een scheiding, meestal is dit namelijk toch een ingrijpende gebeurtenis voor alle betrokkenen.

Mocht je op zoek gaan naar een advocaat dan raden wij aan om speciaal te kijken naar de advocaat die zich echt heeft gespecialiseerd in het familierecht. Bekijk dus goed of de advocaat die jij op het oog hebt wel voldoende kennis heeft van dit rechtsgebied. Een reguliere advocaat kan je altijd wel helpen, echter zal je voor het beste resultaat toch iemand moeten hebben met meer ervaring en kennis. Middels een navraag zal je zo veel meer voordeel kunnen behalen uit het convenant wat je op zal stellen.

Je kunt een echtscheidingsadvocaat inhuren voor deze top 5 werkzaamheden:

  • Het opstellen van een echtscheidingsconvenant
  • Het pakken van een mediator rol binnen een gesprek
  • Helpen met verdeling van de inboedel
  • Opstellen van een plan van aanpak rondom de kinderen
  • Je bijstaan tijdens een rechtzaak rondom een echtscheiding

Voordelen van echtscheiding advocaat

Laten we eens kijken naar de verschillende voordelen die komen kijken bij het inschakelen van een advocaat bij jouw echtscheiding. Het is namelijk echt een uitstekende keuze om naar deze persoon op zoek te gaan. Op de eerste plaats is het zo dat de scheiding sneller en makkelijker zal kunnen plaatsvinden, dit is natuurlijk wel erg prettig. De advocaat weet precies wat er nodig is om jullie samen tot een bepaalde uitkomst te laten komen. Van de manier waarop er gesproken moet worden tot aan een bepaalde opstelling van een echtscheidingsconvenant. Alles zal hierdoor op een vrij gemoedelijke manier kunnen verlopen, dit voorkomt dat je uit elkaar gaat in een grote ruzie.

Daar zal ook nog eens bijkomen dat je middels de echtscheidingsadvocaat altijd weer over juridisch advies zal beschikken ten tijde van de scheiding. Hierdoor zal je voorkomen dat de scheiding zeer negatief voor je uit zal pakken, ook voor de kinderen is dit wel zo prettig. Zo zal hij bekijken wat belangrijk is voor beide partijen en zal hij kijken wat jij graag als uitkomst zou zien voor deze scheiding. Dit is echt het grootste voordeel van het inschakelen van een advocaat. Je wilt namelijk voorkomen dat de scheiding voor zowel jou als voor je ex partner een ware nachtmerrie zal worden.

echtscheidingsadvocaat vinden

Een advocaat benaderen – enkele tips

Wanneer je op zoek gaat naar een advocaat die je kan bijstaan tijdens het proces van een scheiding is het wel handig wat tips te krijgen, als je het meeste uit de scheiding wilt halen. Kijk goed of het verstandig is om te zoeken naar een advocaat of dat je het ook wel zelf aan zal kunnen. Het zal allemaal afhangen van de instelling die er is tijdens het onderhandelen en het bespreken.

Wanneer er toch sprake is van een bepaalde mate van spanning zal de advocaat erg prettig zijn. Door samen te overleggen en door elkaars standpunten in te zien is het mogelijk om de relatie zonder al te veel problemen te beëindigen. Hierdoor hebben de kinderen er ook niet zoveel last van. Het is voor gezinnen met kinderen erg lastig om een scheiding door te maken, het is belangrijk dat je er als ouders wel de zorg voor hebt dat het voor de kinderen niet zo zwaar is. Een advocaat voor een echtscheiding zal je hierbij goed kunnen helpen.

Een professionele advocaat vinden door middel van een offerte

Wij raden aan om ten tijde van het versturen van de aanvraag van de offerte een duidelijk beeld te schetsen van wat jij wenselijk acht als uitkomst, denk dus bijvoorbeeld aan wat jij zou willen afspreken in het echtscheidingsconvenant. De advocaat zal dan kunnen kijken welke mensen binnen hun kantoor mogelijk van dienst kunnen zijn om je tijdens dit proces bij te staan. Op die manier weet je zeker dat je uitkomt bij een advocaat die alles af weet van jouw actuele situatie omtrent de scheiding. Het is namelijk erg prettig als je wel een ruime mate van specialisatie zal krijgen voor jouw juridische advies. Kijk dan ook naar een advocaat echtscheiding die een specialisatie heeft op het gebied van familierecht.Er zijn heel wat verschillende advocaten te in het land die gericht zijn op deze speciale vorm van mediation, dankzij onze eenvoudige en vrijblijvende 3 offertes zal je een stuk sneller uit kunnen komen bij een goede echtscheidingsadvocaat. Dankzij een ervaren advocaat zal je zonder al te veel zorgen een echtscheiding aanvragen.

Vraag direct vrijblijvende aanbiedingen aan van geschikte echtscheidingsadvocaten!

Veelgestelde vragen over het zoeken naar een echtscheidingsadvocaat

Over het algemeen zul je altijd een kleine periode hebben waarin de advocaat jouw situatie eerst even beter moet leren kennen. Je zult er zelf ook gebaat bij zijn om even persoonlijk kennis te maken. We raden daarom ook af om zeker een week uit te trekken voor de zoektocht naar een advocaat. Afhankelijk van de drukte bij de betreffende advocaat, kun je vaak binnen enkele dagen al terecht.

Overstappen van advocaat is over het algemeen geen probleem. Ga wel even na wat de of er binnen een overeenkomst sprake is van een opzegtermijn met je bestaande advocaat. Vraag vervolgens aan je vorige advocaat of hij het dossier van jouw situatie kan overdragen aan jou of aan je nieuwe advocaat.

advocaatkaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle advocatenkantoren in Nederland. Wij zien welke advocatenkantoren beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie advocatenkantoren waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van advocatenkantoren uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!