Juridisch advies

Snel contact voor juridisch advies met onze handige tool

✓ Lokale advocatenkantoren
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Vergelijk vrijblijvend 3 experts voor juridisch advies & bespaar tot 40%
Vul het formulier in en wij introduceren jou vrijblijvend aan ervaringsdeskundigen uit jouw regio voor juridisch advies. Meer informatie nodig? Lees dan even verder. We hebben alle info voor jou op een rijtje gezet. Dan beantwoorden wij zo snel mogelijk jouw vragen over het vinden van juridisch advies.

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

Goedkoop is duurkoop

20 maart 2024

Na eerst zelfstandig gezocht te hebben en veel centen kwijt te zijn geraakt aan een goedkope advocaat, heb ik via advocaatkaart een uitblinker aan de haak geslagen. Kost iets meer, maar levert ook flink wat meer op.

- Renate van de Velden

Uiteindelijk gerechtigheid

14 maart 2024

Tenslotte mijn gelijk gekregen.

- Femke van der Meer

snelle service

6 maart 2024

Het duurde niet lang voordat ik een aangename deskundige vond via advocaatkaart.nl. Lekker in de buurt, aangenaam persoonlijk contact en een eerlijke prijs.

- Marleen van de Veen

Erg professioneel

25 februari 2024

Een echte professional gevonden. Dit zorgde voor enorm veel kalmte.

- Michiel Jansen

Snel en juiste advocaat gevonden

18 februari 2024

Vlot begeleiding gevonden bij een gevoelige en tijd gerelateerde zaak. Super!

- Nathalie Timmermans

Zijn super bijgestaan in de zaak

16 februari 2024

De begeleiding tijdens de zaak was super en zoals gewenst. Eersterangs begeleiding gehad.

- Martijn van der Meulen

Eindelijk

6 februari 2024

Eindelijk mijn gelijk gekregen.

- Tom Molenaar

Inhoudelijk en professioneel.

27 januari 2024

De offertes snel na aanvraag binnenshuis en daardoor snel en prima juridisch advies gekregen.

- Esther Kuijpers

snelle service

19 januari 2024

Het heeft niet heel lang geduurd voordat ik een aangename deskundige vond via advocaatkaart.nl. Fijn dichtbij, fijn persoonlijk contact en niet te vergeten een eerlijke prijs.

- Marijke Boer

4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 118 reviews)
korvr advocaten advocaat scheiden - letselschade - letseladvocaat - ontslag aanvechten - Personen- en Familierecht - Arbeidsrecht - Huur, Verhuur en Vastgoed - Strafrecht - Letselschade - Ondernemingsrecht - Civielrecht - Sociaal zekerheidsrecht
advocaten waterland adviesgroep experts in nederlands recht
internationaal recht advocaten internationaal juridisch
de vries advocatenkantoor
Juridisch adviseurs jouwrecht advocaten recht
Advocaat advocatenkantoor jurist juridisch advocaten Advovacol
Dolfsen advocaten en juristen specialisten

Juridisch advies vinden wat bij je past!

We zien dat er een hoop mensen zijn die op een of andere manier terecht komen in een conflict, of dit nu gaat om een ruzie in de familiaire sfeer of om een zakelijke ruzie. Dit is nooit een prettige situatie en vaak brengt het dan ook schade toe aan de relatie tussen de mensen onderling. De meeste mensen zullen dan ook snel en vooral effectief een punt achter een conflict willen zetten.

Het zoeken naar een geschikte jurist is dan ook een erg goede stap, deze is er immers om je te voorzien van het beste juridische advies wat je maar kunt vinden. Wij laten je in dit artikel zien wat nu precies de beste manier is waarop ook jij in contact kunt komen met een jurist die aan je zijde zal staan.

juridisch advies zoeken

Wanneer op zoek naar een juridisch adviseur

Je vraagt je misschien af wanneer je op het moment bent aangekomen dat het verstandig is om te zoeken naar juridisch advies. De juridisch adviseur zal de persoon zijn die jou zal voorzien van juridisch advies. Zo zorgt hij niet alleen voor een goed onderhandelklimaat. Maar hij zorgt er voor dat iedereen elkaar toch nog op een respectvolle manier behandelt tijdens het geschil. Vrijwel iedereen zal ooit wel eens een keer een juridisch adviseur nodig hebben, hier kan je vrijwel niet omheen. De kleinere ondernemingen en zelfstandigen krijgen vaak te maken met een arbeidsconflict, terwijl particulieren de hulp van een juridisch adviseur nodig hebben voor onderlinge conflicten. Denk bijvoorbeeld aan een geschil over de erfgrens of aan een ander soort burgerrechtelijke zaak. Het is de beste manier om ervoor te zorgen dat verdere escalatie niet meer zal voorkomen bij het geschil. Dankzij een juridisch adviseur zal je de conflicten veel makkelijker kunnen oplossen.

Juristen komen van pas wanneer je niet per sé een advocaat nodig hebt om je zaak te behandelen. Dit is vaak kostentechnisch aantrekkelijker. Kijk in onderstaande tabel of je daadwerkelijk een advocaat nodig hebt, of dat je ook prima met een jurist uit de voeten kunt.

Vakgebied / soort zaakAdvocaat vereistJurist nodig
EchtscheidingJaNee
ArbeidsrechtNeeJa
LetselschadeJaNee
RechtszaakJaNee
Strafrechtelijke zaakNee, wel aan te radenNee
Kort GedingEigen kort geding welAls gedaagde niet
Bestuursrechtelijke procedureNeeJa

Ook zoeken naar juridische hulp

Wanneer je de keuze maakt om te zoeken naar juridische hulp, dan kunnen we jou nog enkele tips meegeven. Zo is het belangrijk om te bekijken wat voor soort uitkomst er voor jou wenselijk is als gevolg van het conflict. Zet voor jezelf uiteen of je bijvoorbeeld graag iets zou willen of dat de tegenpartij bijvoorbeeld bepaalde verplichtingen na zal moeten komen. De juridische hulp zal ervoor zorgen dat jij een stuk steviger in je schoenen zal staan ten tijde van het uitwerken van de zaak. De juridisch adviseur die zich in het specifiek richt op de zakelijke conflicten zal bijvoorbeeld kijken welke soort arbeidsvoorwaarden er kunnen worden afgesproken. Vaak zien we dat de juridisch adviseur een partij zijn is een hoge mate van kennis, dit maakt de juridische hulp wel zo prettig.

Mocht je op zoek willen gaan naar juridisch advies dan is het handig om rekening te houden met de specialisatie van de persoon die je voor je hebt. Controleer dus even extra of de adviseur die jij op het oog hebt bijvoorbeeld gespecialiseerd is in familierecht, arbeidsrecht of een ander soort rechtsgebied. Een reguliere adviseur is er ook wel voor advies, maar wat extra kennis is natuurlijk wel prettiger voor de zaak. Door dit goed na te vragen is het vinden van de beste juridische hulp echt niet zo lastig als dat je zou denken. De specifieke kennis zorgt ervoor dat deze adviseur de beste persoon is die er maar ingeschakeld kan worden.

Juridische hulp nodig? Bespaar direct op je kosten!

juridisch advies vinden

Voordelen van juridisch advies

Laten we eens bekijken wat de voordelen zijn van het inschakelen van juridisch advies, dit zijn er namelijk nogal wat. Ten eerste is het zo dat het conflict snel en effectief zal kunnen worden beëindigd. De adviseur weet precies hoe de onderhandeling in elkaar zal steken en hoe men tot een bepaalde uitkomst van de zaak kan komen. Van het benaderen van de mensen tot aan een opstelling van een overeenkomst. Dit alles wordt door de adviseur bij jou uit handen genomen, hierdoor zal het zakelijke conflict niet zo lang hoeven te duren!

Het is ook nog eens zo dat je door middel van een adviseur veel problemen kunt voorkomen ten tijde van het laten voorkomen van de zaak. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat de een hoop af weet van de juridische valkuilen. Mocht het bijvoorbeeld om een verzoek tot schadevergoeding gaan dan weet de jurist precies welke eisen hier aan vast zitten en aan welke eisen er moet zijn voldaan. De jurist zal dan ook helpen om een oplossing te bieden.

Een juridisch adviseur benaderen – enkele tips

Als je de stap maakt om een juridische adviseur te vinden die jouw conflict kan verhelpen dan is het handig om even deze tips goed door te lezen. Eerst zal je moeten kijken of het klopt dat een juridisch adviseur voor jouw situatie hulp kan bieden. Wanneer het maar een klein conflict is het vaak toch wat makkelijker om zelf met de andere partij om de tafel te zitten. Voor de grotere bedrijven zal het daarentegen wel weer handig zijn om er een adviseur bij te halen bij bijvoorbeeld een arbeidsconflict.

Voor de mensen die grote conflicten hebben die ze echt niet op kunnen lossen zal een advocaat wel weer een goede partij zijn. Een conflict is nooit prettig binnen het werk of binnen de familie. Als je dit gedaan hebt is het belangrijk dat je bekijkt wat voor adviseur het dan precies is. Door vragen te stellen zal je een beeld kunnen krijgen van de persoon die jou zal voorzien van juridisch advies. Deze informatie is meestal wel op te vragen bij de betreffende kantoren, hier kan je dan ook altijd navraag naar doen. Met deze informatie en met onze 3 offertes is het oplossen van een bepaald conflict een stuk makkelijker dan voorheen.

Een professionele partij vinden door middel van een offerte

Wanneer je de aanvraag voor de offerte de deur uit doet is het belangrijk dat je duidelijk bent in wat je precies zoekt. Het kantoor zal dan kunnen kijken welke mensen binnen hun kantoor jou kunnen helpen met de juridische hulp. Op die manier weet je zeker dat je uitkomt bij de adviseur die precies aansluit bij jouw persoonlijke situatie. Dit is eigenlijk alles wat je nodig hebt om een juridisch adviseur te zoeken die jou kan voorzien van de beste adviezen. Er zijn heel wat verschillende partijen te vinden in ons land, door middel van onze 3 offertes is het vinden van een adviseur in de buurt niet zo lastig.

Een adviseur of jurist – professioneel en ervaren

Het benaderen van een jurist is niet iets wat een obstakel hoeft te zijn, tenminste niet wanneer je onze tips goed in het achterhoofd houdt. Door middel van de jurist is het mogelijk om vrijwel ieder soort conflict tot een goed einde te brengen. Met de bovenstaande tips kun ook jij een punt zetten achter het conflict. Regel vandaag nog je 3 offertes om de beste juridische hulp te krijgen die je maar kunt vinden.

Een geschikte jurist vinden? Vraag direct een offerte aan!

Veelgestelde vragen over het zoeken naar juridisch advies

Over het algemeen zul je altijd een kleine periode hebben waarin de advocaat jouw situatie eerst even beter moet leren kennen. Je zult er zelf ook gebaat bij zijn om even persoonlijk kennis te maken. We raden daarom ook af om zeker een week uit te trekken voor de zoektocht naar een advocaat. Afhankelijk van de drukte bij de betreffende advocaat, kun je vaak binnen enkele dagen al terecht.

Overstappen van advocaat is over het algemeen geen probleem. Ga wel even na wat de of er binnen een overeenkomst sprake is van een opzegtermijn met je bestaande advocaat. Vraag vervolgens aan je vorige advocaat of hij het dossier van jouw situatie kan overdragen aan jou of aan je nieuwe advocaat.

advocaatkaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle advocatenkantoren in Nederland. Wij zien welke advocatenkantoren beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie advocatenkantoren waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van advocatenkantoren uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!