Advocaat Utrecht

Ben jij op zoek naar een professional voor ondersteuning in de wet in Utrecht?

Dan ben je op de goede plek.

Advocaatkaart zorgt dat jij die op zoek bent naar Advocaat Utrecht verbonden wordt aan een kantoor dat bij je past.

Het beste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle advocaten uit Utrecht – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Advocaat Utrecht gezocht?

Een advocaat in Utrecht vinden

Advocaat Utrecht
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 108 reviews)
korvr advocaten advocaat scheiden - letselschade - letseladvocaat - ontslag aanvechten - Personen- en Familierecht - Arbeidsrecht - Huur, Verhuur en Vastgoed - Strafrecht - Letselschade - Ondernemingsrecht - Civielrecht - Sociaal zekerheidsrecht
advocaten waterland adviesgroep experts in nederlands recht
internationaal recht advocaten internationaal juridisch
de vries advocatenkantoor
Juridisch adviseurs jouwrecht advocaten recht
Advocaat advocatenkantoor jurist juridisch advocaten Advovacol
Dolfsen advocaten en juristen specialisten

Bekijk deze video om erachter te komen hoe wij niet alleen meerwaarde bieden in Utrecht, maar in heel Nederland! Zo hebben wij mensen uit Tull en t Waal, Ossenwaard en Houten bijvoorbeeld ook geholpen aan een advocaat.

Spring direct naar:

Waarom advocaat Utrecht

Ben jij op zoek naar een passende en competente advocaat in Utrecht? Het zoeken van de beste advocaat in Utrecht is nog niet zo ongecompliceerd. Dit begrijpen wij maar al te goed, het is immer vrij complex om de beste advocaat in Utrecht te vinden in het forse aanbod wat er te vinden is.

In dit artikel helpen we je op weg om een advocaat te zoeken die past bij je situatie, jouw behoefte en jou als persoon. Door deze tips is het een optie om binnen een paar minuten uit te komen bij de jurist of advocaat in Utrecht die je met de meeste mogelijke zaken kan helpen binnen zijn specialisatie van expertise.

Je kunt bij Advocaatkaart terecht voor:

 • Advocaat scheiden Utrecht
 • Ontslag aanvechten in Utrecht
 • Personen- en Familierecht advocaat Utrecht
 • Arbeidsrecht advocaat Utrecht
 • Huur, Verhuur en Vastgoed advocaat Utrecht
 • Strafrecht advocaat Utrecht
 • Letselschade advocaat Utrecht
 • Ondernemingsrecht advocaat Utrecht
 • Civielrecht advocaat Utrecht
 • Sociaal zekerheidsrecht advocaat Utrecht

Ben je op zoek naar een advocaat of advocatenkantoor? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over een advocaat zoeken.

Advocatenkantoor Utrecht

Men vraagt zich vaak af hoezo het inschakelen van een advocatenkantoor in Utrecht een slim besluit is. Het juridische spectrum wijzigt doorgaans zo vaak, dat het vraagt om een professional die immer op de hoogte is van de allerlaatste ontwikkelingen. Als advocaat zal hij of zij ook trachten om bijvoorbeeld een veelbelovende uitgangspositie voor je te behalen bij een echtscheiding. Maar ook bij een stevig arbeidsconflict komt een advocaat vaak aardig van pas. Je kunt denken aan een dienstbeëindiging op staande voet of een geschil over een overeenkomst. Zo goed als iedereen krijgt eens een bepaald juridisch conflict wat hij of zij op zal moeten lossen en een advocatenkantoor in Utrecht kan je hier uitstekend bij helpen.

De mensen die te maken krijgen met juridische aangelegenheden doen er dus verstandig aan om aan te kloppen bij een advocatenkantoor in Utrecht. Dit komt overwegend door het feit dat iemand hier graag juridisch raad wil hebben over deze specifieke zaak. Voor bedrijven of particulieren met flink wat vermogen helpt een fiscaal jurist onder andere ook om veel geld te besparen. Je ziet: een advocatenkantoor in Utrecht is van alle markten thuis en daardoor ook dé partij om in te huren voor juridische vraagstukken of aangelegenheden.

Alle advocatenkantoren uit Utrecht

Bekijk ook advocatenkantoren uit

Advocaten uit Utrecht

Het is belangrijk dat je weet wat het verschil is tussen mediators en advocaten in Utrecht, dit is wel van belang bij het maken van een keuze. Wanneer je echt voor de rechter moet komen, zul je bijgestaan moeten worden door advocaten in Utrecht. Het gaat hier dus primair om dingen die niet zuiver met een aardig gesprek opgelost kunnen worden. Een mediator is dan weer degene die juist de dialoog aangaat met jou en de oppositie, dit is een stuk informeler.

Als je dus eigenlijk een geding wilt maken van een bepaalde gebeurtenis of als je het liefste juridisch raadgeving wilt ontvangen dan zal je in de meeste gevallen uitkomen bij advocaten in Utrecht. Zowel een mediator als een advocaat is bruikbaar, maar verschillen qua inzetbaarheid. Een mediator zal zich in het bijzonder richten op het oplossen van een ruzie, waar advocaten in Utrecht overwegend gericht zijn op een zo degelijk mogelijke uitgangspositie voor jou zelf.

Persoonlijke tips nodig?

Advocaat Rini Klaassen Rini Klaassen
Advocaat bij advocaatkaart.nl
Letselschade94%
Juridisch recht90%
Echtscheidingen97%
Ik help je graag!

Jurist Utrecht

Een jurist in Utrecht mag zich niet over het algemeen een advocaat noemen. Hou hier zodoende rekening mee. Een advocaat is trouwens wel altijd nog een jurist. Als een jurist in Utrecht niet beëdigd is als advocaat en dus enkel zijn rechtenstudie heeft afgesloten, mag hij de afgeschermde rechtstitel van advocaat nog niet dragen.

Ga vooraf even na of de procedure die je uitgevoerd wilt hebben wel door een jurist in Utrecht uitgevoerd kan en mag worden. Juristen zijn bijvoorbeeld onbevoegd om een procedure rondom echtscheiding te voeren, een advocaat moet dit doen. Je wilt logischerwijs voorkomen dat je na een jurist betaald te hebben, hierna tevens nog eens voor een advocaat te moeten betalen.

Verdiep je zodoende van tevoren even fatsoenlijk in de aparte procedures en ga na of de jurist in kwestie is ondergebracht bij een vereniging en welke garanties deze biedt, alvorens je met hem of haar in zee gaat. Het is fout aan te nemen dat een advocaat beter is dan een jurist. Er zijn hele juiste juristen en hele slechte advocaten. Maar hoe fijn een jurist ook is, een aantal procedures mag hij rechtmatig gezien gewoonweg niet doen. Hou er dus rekening mee tijdens je zoektocht.

Alles weten over juridisch advies? Bekijk dan eens onze uitgebreide informatiepagina over een juridisch advies.

Juridisch advies in Utrecht?

Win juridisch advies in

Klik op ‘Win juridisch advies in’ om 3 betaalbare advocatenkantoren te vergelijken die jou kunnen voorzien van top juridisch advies in Utrecht.

Letselschade advocaat Utrecht

Een letselschade advocaat in Utrecht kan je bijstaan om een passende schadeclaim te krijgen, wanneer je een verwonding hebt opgelopen door de schuld van een ander. Letsel ontstaat bij een botsing, andere ongevallen en medische blunders, maar kunnen bovendien een andere oorzaak hebben. Een letselschade advocaat in Utrecht assisteert je bij een compensatie voor materiële en immateriële zaken, zoals:

 • Beschadiging aan auto, kleding en overige zaken
 • Medische kosten
 • Gederfde inkomen
 • Vergoeden van huishoudelijke begeleiding
 • Aanpassingen in huis
 • Hogere premie
 • Leed en hinder na ongeluk
 • Permanente fysieke en mentale klachten
 • Leed door wegvallen baan en sociale contacten
 • Littekens
 • Enzovoorts…

Zoals je ziet gaat het bij letsel dus behoorlijk verder dan louter het leed wat je oploopt en de uitgaven qua revalidatie of een medische ingreep. Het allergrootste gewin van een letselschade advocaat in Utrecht is dat je er zelf geen omzien meer naar hebt. Je hoeft je dan louter nog maar te concentreren op een snel herstel. Een voordelige en competente letselschade advocaat in Utrecht vindt je uiteraard ook gewoon via Advocaatkaart.nl.

Een kundige letselschade advocaat vindt je eenvoudig via Advocaatkaart.nl. Meer weten? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over een letselschade advocaat.

Vergelijk letselschade advocaten in regio Utrecht.

Letselschade advocaat Utrecht zoeken

Klik op de knop ‘Letselschade advocaat Utrecht zoeken’ om jouw aanvraag in te dienen en specifieke vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken.

Arbeidsrecht advocaat in Utrecht

Heb je een fors conflict met je werkgever of arbeidskracht? Dan is het slim om een arbeidsrecht advocaat in Utrecht in te vliegen. Een arbeidsrecht advocaat in Utrecht heeft verstand van allemaal arbeidsrechtelijke zaken, waaronder:

 • Het opmaken en nakijken van een arbeidscontract
 • Hulp bij ontslag
 • Een transitievergoeding of bijzondere bedingen
 • Een onenigheid over ziekte
 • Hulp bij een kantonrechter

Er wijzigt veel op het gebied van arbeidsrecht en ontslagrecht. Er zijn onafgebroken wijzigingen en ontwikkelingen in de rechtspraak. Uitsluitend een arbeidsrecht advocaat is altijd op de hoogte van de laatste veranderingen. Daardoor is het altijd goed om voor arbeidsrechtelijke zaken een arbeidsrecht advocaat in Utrecht te zoeken.

De kosten voor een arbeidsrecht advocaat kunnen aanzienlijk stijgen. Het uurtarief voor een arbeidsrecht advocaat begint rond de €100,-. Afhankelijk van je arbeidsinkomen is het soms dat je recht hebt op een toevoeging op de kosten. Om in aanmerking te komen voor een toevoeging op de kosten, ook wel gesubsidieerde rechtshulp genoemd, moet je voldoen aan een aantal eisen. Elke aanvraag wordt beoordeeld door de Raad voor Rechtsbijstand. Je kunt misschien kijken of je een advocaat kunt aantrekken tegen een ‘no-cure-no-pay-constructie’. Dan betaal je pas als je een zaak feitelijk wint.

Ben je op zoek naar een geschikte arbeidsrecht advocaat? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over een arbeidsrecht advocaat.

Direct 3 offertes van arbeidsrecht advocaten uit Utrecht.

Direct 3 offertes ontvangen

Vind snel een geschikte arbeidsrecht advocaat. Vraag vrijblijvend 3 offertes op van arbeidsrecht advocaten uit Utrecht en vergelijk op je gemak de prijs en het aanbod.

Echtscheidingsadvocaat Utrecht

Sta je op het punt om te gaan scheiden? Dan ben je op zoek naar een echtscheidingsadvocaat in Utrecht. Ondanks dat een scheiding een buitengewoon emotionele gelegenheid is, zul je flink wat aan een echtscheiding advocaat in Utrecht hebben bij dit traject. Je zou overigens altijd even contact op kunnen nemen met de diverse kantoren om zo voorlichting aan te vragen over de allemaal soorten taken die zij voor je kunnen doen. Dit doe je gemakkelijk via Advocaatkaart.nl

Dus op zoek naar een echtscheidingsadvocaat in Utrecht? Een juiste kandidaat tegenkomen is simpelweg nooit makkelijk geweest. Dit betekent weliswaar niet dat het helemaal onmogelijk is. Wegens de genoemde stappen toe te passen is het opsporen van een echtscheidingsadvocaat niet meer iets waar je tegenop hoeft te zien. Door onze drie kosteloos en vrijblijvende offertes is het vinden van een geschikte echtscheidingsadvocaat in Utrecht echt geweldig makkelijk.

Ben je op zoek naar een geschikte echtscheidingsadvocaat? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over een echtscheidingsadvocaat.

Schakel een Echtscheidingsadvocaat uit Utrecht in

Vergelijk eerst de kosten

Klik op bovenstaande knop om de kosten voor een professionele en betaalbare echtscheidingsadvocaat uit Utrecht in te zien en hem/haar vervolgens in te schakelen.

Veelgestelde vragen over advocaten uit

Utrecht

Over het algemeen zul je altijd een kleine periode hebben waarin de advocaat jouw situatie eerst even beter moet leren kennen. Je zult er zelf ook gebaat bij zijn om even persoonlijk kennis te maken. We raden daarom ook af om zeker een week uit te trekken voor de zoektocht naar een advocaat. Afhankelijk van de drukte bij de betreffende advocaat, kun je vaak binnen enkele dagen al terecht.

Overstappen van advocaat is over het algemeen geen probleem. Ga wel even na wat de of er binnen een overeenkomst sprake is van een opzegtermijn met je bestaande advocaat. Vraag vervolgens aan je vorige advocaat of hij het dossier van jouw situatie kan overdragen aan jou of aan je nieuwe advocaat.

advocaatkaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle advocatenkantoren in Nederland. Wij zien welke advocatenkantoren beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie advocatenkantoren waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van advocatenkantoren uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!

Lees de recensies over

advocatenkantoren in Utrecht

Goedkoop is duurkoop

18 maart 2024

Na opgelicht te zijn door mijn vorige jurist heb ik dankzij advocaatkaart wel een eerlijke jurist getroffen. Kost iets meer, maar levert ook een stuk meer op.

- Hendrikus de Bruijn

We zijn persoonlijk bijgestaan

10 maart 2024

Juridische taal duidelijk vertaald in het proces. Erg tevreden met het traject.

- Mirjam Gerritsen

Vertrouwelijke raadsman getroffen

5 maart 2024

Zeer betrouwbaar en correct advies ontvangen van de raadsman.

- Maartje van Wijk

Rechtvaardigheid!

27 februari 2024

Rechtvaardigheid in een zaak tegen een leverancier. Eindelijk gewonnen!

- Hendrik de Wit

Individueel bijgestaan

24 februari 2024

Zeer klantvriendelijk en oplossing gericht advies gekregen. Fijn.

- Catharina de Leeuw

Echtscheiding goed begeleid

15 februari 2024

Ingewikkelde overeenkomst kritisch afgehandeld door advocaat. Dank jullie wel.

- Hendrikus Meijer

Hele aangelegenheid vakkundig begeleid

8 februari 2024

Snelle en directe afhandeling van de rechtszaak. Vlotte feedback op de offerte aanvraag.

- Diana Jansen

Gewoonweg fijn

25 januari 2024

Hoopte al dat mijn raadsman zo competent zou zijn.

- Jasper de Jong

Scheiding tot fijn einde gebracht

15 januari 2024

Volkomen ontzorgd door mijn advocaat bij scheiding.

- Janneke Veenstra

Uitgelichte advocatenkantoren uit Utrecht

Professionals Utrecht

Vredenburg 40
3511 BD Utrecht
Nederland

0800-12128
https://professionalsutrecht.nl/advocaat

Bikker Advocatuur

Winthontlaan 200
3526 KV Utrecht
Nederland

030 750 8967
http://bikker-advocatuur.nl/

Advocatenkantoor Jurg

Euclideslaan 251
3584 BV Utrecht
Nederland

030 691 3423
http://www.jurg.nl/